Alles op alles om RaboRonde Heerlen
door te laten gaan

vrijdag 5 februari 2021 - Bron L1

De organisatie van de RaboRonde Heerlen gaat de komende tijd alles in het werk stellen om de wielerkoers op vrijdag 23 juli door te kunnen laten gaan.
Organisator Chris Tiekstra heeft goede hoop dat de coronamaatregelen door de vaccinaties vanaf de zomer fors teruggeschroefd kunnen worden.

Gemeente Heerlen
Tiekstra voelt zich in zijn enthousiasme om de organisatie voor de editie van dit jaar door te zetten gesteund door de positieve houding van de gemeente Heerlen. Daarnaast heeft Tiekstra het gevoel dat de mensen iets moeten hebben om weer naar uit te kijken: "Heel veel mensen zijn er aan toe om weer iets vrolijks in de buitenlucht te kunnen beleven. Onze wielerkoers op het einde van juli past daar precies in."

Noodfonds
Wat ook meespeelt, is dat er mogelijk een noodfonds voor evenementen komt. Een noodfonds maakt het voor de wielerorganisatie mogelijk om de gemaakte kosten bij een afgelasting terug te krijgen.

Na-Tourcriterium
De RaboRonde staat al jarenlang als na-Tourcriterium op de kalender. De organisatie probeert elk jaar enkele toppers uit de Tour in Heerlen aan de start te krijgen. De Tour staat dit jaar van 26 juni tot en met 18 juli op het programma. Als alles goed gaat, klimmen op de vrijdag na de Tour de renners in het centrum van Heerlen op de fiets.
In 2020 ging de wedstrijd niet door. De laatste winnaar was Mike Teunissen tijdens de editie van 2019.


<< terug